Blog

9 september 2021

Zo intiem kan afscheid zijn

Afscheidshuys Salut Abcoude Opbarng

Afscheidshuys Salut is opgericht door eigenaar Jack Ligtvoet. In zijn werk als uitvaartondernemer ontdekte hij dat er bij de inwoners van Abcoude en nabije omgeving behoefte was aan een familiekamer in de buurt. Als eerste familiekamer in Abcoude hebben inwoners van het dorp nu de mogelijkheid om een overledene dichtbij huis op te baren. In Afscheidshuys Salut wordt de overledene opgebaard en kan de naaste familie terecht in de dagen voorafgaand aan de uitvaartceremonie. Hier kunnen zij in alle privacy en rust de laatste momenten met hun geliefde doorbrengen. De intieme ruimte is stijlvol ingericht en heeft een huiselijke sfeer. 

 

Een huis van herinneringen

Een rouwcentrum kan kil en onpersoonlijk aanvoelen. Afscheidshuys Salut heeft een huiselijke sfeer. Het is klein genoeg om intiem aan te voelen, maar ruim genoeg om rust te ervaren. Eigenaar Jack Ligtvoet omschrijft het als: "Een huis vol liefde en vriendelijkheid waar ruimte is voor een lach en een traan. Een huis waar herinneringen worden opgehaald en gemaakt, onder professionele begeleiding. Een huis van vasthouden en loslaten." Nabestaanden maken de familiekamer nog persoonlijker door het plaatsen van persoonlijke spullen zoals foto's en bloemen. Zo ontstaat als snel een intieme ruimte vol herinneringen. 

 

Stijlvolle inrichting

Jack Ligtvoet heeft een achtergrond in de hotelbranche en hecht veel waarde aan een verzorgde uitstraling van een ruimte én een stijlvol interieur. Afscheidshuys Salut geeft een luxe gevoel en is ingericht met spullen van hoge kwaliteit. Over alle details is nagedacht: van de lichtinval tot de aankleding en het kleurenpalet. Dit alles zorgt ervoor dat de familiekamer comfortabel aanvoelt. Een prettige omgeving, waar iedereen zich snel thuis voelt en het nabestaanden aan niets ontbreekt.

 

Salut

Salut staat voor gegroet, groet (dag), welkom en vaarwel. Dat past goed bij waar wij voor staan: begroeten, dag zeggen en afscheid nemen. Afscheidshuys Salut is open op afspraak. Als uw overleden dierbare bij ons wordt opgebaard, stemmen we met u af hoe de ruimte ingericht moet worden. Om het afscheid nemen nog persoonlijker te maken kunnen nabestaanden persoonlijke eigendommen, foto's en/of tekeningen neerzetten. Momenten van rouwbezoek stemmen we graag met de familie af.

 

Meer weten of Afscheidshuys Salut van binnen bekijken? Neem contact op!

12 augustus 2021

Zorg uit handen nemen

Afscheidshuys Salut Abcoude Opbarng

Afscheidshuys Salut vindt het belangrijk om zoveel mogelijk zorg van nabestaanden uit handen te nemen. Bij de inrichting van de familiekamer is aan alle details gedacht. In deze ruimte moeten families zich helemaal op hun gemak voelen, terwijl het aan niets ontbreekt. Zo zijn er grote banken en comfortabele stoelen aanwezig en is er een pantry met koffie, thee, fris en wijn. Catering wordt op aanvraag verzorgd. De stijlvolle kamer is van alle gemakken voorzien en geschikt voor wie liever geen thuisopbaring of opbaring in een groot uitvaartcentrum wenst.

 

Maak kennis met Jack Ligtvoet

Eigenaar van Afscheidshuys Salut, Jack Ligtvoet, heeft ruime ervaring als uitvaartverzorger onder de naam Beautiful Goodbyes. Zijn achtergrond in de hotelbranche heeft hij vertaald naar de uitvaartbranche. De wensen van nabestaanden en het uit handen nemen van zorg staat bij hem altijd centraal. Of het nu gaat om een kleinschalige uitvaart of een grootse afscheidsceremonie; steeds vaker willen families het op een persoonlijke wijze invullen. In Afscheidshuys Salut is het ook mogelijk om kleinschalige uitvaartceremonies of condoleances plaats te houden. Jack licht toe: "Salut is een plek geworden waar nabestaanden de laatste groet kunnen brengen aan een overleden dierbare. Waar zij zich op hun gemak voelen om herinneringen op te halen. Een plek dichtbij, waar loslaten en vasthouden samenkomen."

 

Van familiekamer tot complete uitvaartzorg

Vanuit zijn werk als uitvaartverzorger kreeg Jack steeds vaker de vraag naar mogelijkheden voor opbaring in de buurt. Die plek is er nu in Afscheidshuys Salut. Of families nu gebruik willen maken van de familiekamer of behoefte hebben aan complete uitvaartzorg door Jack Ligtvoet, iedereen is welkom bij Salut. Als uitvaartbegeleider verzorgt hij met zijn team de uitvaartbegeleiding voor families. Maar ook andere uitvaartbegeleiders uit regio Abcoude zijn van harte welkom in Afscheidshuys Salut.

 

Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

27 juli 2021

Vertrouwd dichtbij: familiekamer Abcoude

Afscheidshuys Salut Abcoude Opbarng

Afscheidshuys Salut is een intieme familiekamer op een centrale plek in Abcoude. Nabestaanden uit de omgeving kunnen hier, omringd door naasten, in alle rust tijd doorbrengen met een overledene. In Salut hangt een ongedwongen en toegankelijk sfeer. Precies een prettige omgeving wanneer een geliefde net is overleden. Overleden dierbaren blijven vertrouwd dichtbij tot het moment waarop het laatste afscheid plaatsvindt.

 

Een plek dichtbij huis

Uitvaartbegeleider en ondernemer Jack Ligtvoet weet hoe belangrijk het is voor de lokale gemeenschap om een plek te hebben in de buurt die geschikt is om overledenen op te baren. Voorheen was in Abcoude zelf alleen een thuisopbaring mogelijk. Met de opening van Afscheidshuys Salut hebben inwoners van het dorp en omwonenden uit de omgeving de mogelijkheid om een geliefde dichtbij te houden tot het laatste afscheid plaatsvindt. Een plek in de buurt van het eigen huis, met veel privacy. De familiekamer kan deels naar eigen smaak worden ingericht. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van persoonlijke items zoals fotolijstjes, plantjes of tekeningen.

 

Lokale gemeenschap en ondernemers uit de buurt

Afscheidshuys Salut werkt zoveel mogelijk samen met ondernemers uit de buurt. Denk bijvoorbeeld aan de lokale bloemist, bakker, slager, restaurant en cateraar. Wat het dorp zo sterk maakt zijn de hechte contacten en samenwerkingen. Het is mogelijk om kleine, intieme afscheidsceremonies en condoleances te houden in Afscheidshuis Salut. Afhankelijk van de wensen van nabestaanden en de groepsgrootte kan eveneens gebruik worden gemaakt van de ontvangstruimte van het naastgelegen 't Hoogt, die via een directe interne deur verbonden is met de familiekamer of van de naastgelegen Dorpskerk of nabijgelegen Cosmas en Damianuskerk. De eigen toegang van Afscheidshuys Salut bevindt zich in de passage naast 't Hoogt en Italiaans restaurant Acqua Farina op huisnummer 31.

 

Zelf een kijkje nemen? Dat kan, neem gerust contact met mij op.